Hver er vi?

I det lille børnehus Tryllefløjten, har vi både vuggestue og børnehave. Tryllefløjten er et lille privat børnehus i Rudersdal Kommune, med central beliggenhed i Nærum (find os på et kort her). Vores motto i Tryllefløjten er: Her er det godt at være lille!

Vores grundlæggende værdier er blandt andet nærvær, tryghed og omsorg – med udgangspunkt i en anerkendende pædagogisk tilgang. Læs om de pædagogiske læreplaner vi arbejder med. Et tæt forældresamarbejde er noget vi vægter højt, da vi mener at det er grobunden for glade og tilfredse børn. Det lille børnehus Tryllefløjten er indrettet i et delvist ”åbent plan” med to stuer, samt mindre rum som legerummet, danserummet, værksted og mere. Børnene skal opleve skov og natur, og udvikle respekt for alt der er levende. Vi lægger stor vægt på sundhed og hygiejne, bestræber os så vidt muligt på indkøb af økologiske varer. Kulturoplevelser har også betydning for børnenes dannelse.

I det lille børnehus Tryllefløjten, har vi stort fokus på at give barnet et trygt miljø, med omsorg og udvikling af sociale og læringsmæssige kompetencer. Vore mål er, at alle bliver set, hørt og forstået og at det danner grundlag for demokratiske værdier. Der er også plads til masser af leg, og her skal børnene stimuleres og de personlige, sociale, sproglige, motoriske og børnekulturelle kompetencer udvikles.

Vi bor i et lyst og venligt hus med et godt indeklima. Huset er delt op i flere små rum med god plads til leg, hygge og pædagogisk aktivitet. Vi har en dejlig legeplads med karakter af hjemlig have med drivhus. Der er mange hyggekroge i ”haven” med blomster, træer, frugtbuske, legehuse, gynger og flotte legestativer.

Børnehuset har kort afstand til gode transportmuligheder, hvis du skal pendle mod København.

Forskellen på os og en kommunal institution er bl.a.:

  • at vi ejer os selv, og selv er ansvarlige for drift og økonomi
  • at du som forældre har stor indflydelse, og at vi derfor også forventer et stort forældreengagement
  • at vi kan indskrive børn fra alle kommuner
  • at vi selvfølgelig er underlagt den gældende lovgivning og de samme pædagogiske krav, som de kommunale dagtilbud, men at vi selv sætter vores mål og rammer
  • Vi har vores egen indskrivningsprocedure og venteliste og er ikke en del af Rudersdals Kommunes pladsanvisning.